За нас
Кои сме и как започна всичко?
Ние сме Биляна и Тихомир Тодорови, семейство мечтатели и добротворци като много от вас.
Създадохме бранда Blagodaria.bg по време на първия локдаун и пандемичната криза, защото истинско добро се прави в трудните моменти.
Преди кризата предлагахме само кетъринг услуги за корпоративни клиенти, но с идването на новата реалност разбрахме колко много домакинства имат нужда от услугите ни и храната, която приготвяме с грижа към индивидуалните им потребности.
Създадохме бранда Blagodaria.bg по време на първия локдаун и пандемичната криза, защото истинско добро се прави в трудните моменти.
Преди кризата предлагахме само кетъринг услуги за корпоративни клиенти, но с идването на новата реалност разбрахме колко много домакинства имат нужда от услугите ни и храната, която приготвяме с грижа към индивидуалните им потребности.
Това облекчава и оптимизира не само разходите им, но подарява и допълнително време за истински важните неща.
Тихомир е почти незрящ, с 80% загуба на зрението в следствие на инцидент, но вместо да разчита на помощи и да търси съжаление, решава да помага, да готви благо и да дарява с благо с храната си. Той е практика в компанията. сектора до най-малкия детайл, защото има солиден управленски опит в ресторантьорския бизнес.
Биляна е „очите“ на Тихомир, тя е дългогодишен предприемач и собственик на брандовете „1 Meter Chocolate“ и „1/2 Meter Chocolate“, които се радват на популярност не само у нас, но и в чужбина. Като всяка жена, тя е основният двигател и вдъхновител зад идеите, на Blagodaria.bg, отговаря за позиционирането и развитието на компанията и е връзката с клиенти и инвеститори.
Каква е нашата мисия?
Да вдъхновим все повече хора за по-добър и осъзнат живот, като предоставяме лесен достъп до истинска и здравословна храна, приготвена вкусно и доставена до дома им. Съхраняваме и опазваме околната среда и подкрепяме слабите и нуждаещите се.Създадохме най-голямото разнообразие от режимни менюта за хора, хранещи се по определен начин, с различни алергии или хранителна непоносимост. Спечелихме лоялни клиенти, които поръчват изцяло изхранването си при нас, защото основният ни фокус винаги е бил вашето удобство.По време на първия локдаун започнахме да отделяме средства за фонд „БлагоДарител“ и чрез него приготвяхме храна, която дарявахме и доставяхме на нуждаещи се в различни социални и кризисни центрове.Правихме това много месеци, в началото напълно сами, в последствие наши клиенти започнаха да даряват допълнително суми или хранителни продукти към поръчките и да привличат познати или колеги към каузата ни.Така стигнахме до решението да основем Фондация “БлагоДарител”, чиятo дейност помага на социално слаби хора.През платформата www.blagodaria.bgот всяко закупено ястие се отделят средства от стойността му за Фондация „БлагоДарител“. Така всеки път, когато поръчвате храна Вие ставате и БлагоДарител на хора, които имат много по-малко от нас и се нуждаят от помощта ни.Благодарността е умението да променяме съдбата сиИзбрахме името „БлагоДаря“, защото е дума, заредена с висока положителна енергия и любов. Mисията ни е дa даряваме с храната „благо“ - хубави емоции и здраве на клиентите си и да подпомагаме социално слаби и нуждаещи се.Кое ни отличава от останалите?Даваме ефективно решение, което ще намали разхищението на храна.Спомагаме за намаляването на вредните емисии.Спестяваме ви пари, без значение дали пазаруваме по списък за вас или ви доставяме приготвена храна, която няма да изхвърлите.Храната ни е обвързана с добра кауза – да помагаме на хора в нужда.Изготвяме най-голямото разнообразие на режимни менюта, свързани с индивидуалните ви потребности.ЕКИП:
Не сме само екип, а хора с еднакви ценностиГлавен консултант шеф Александър Гоцев
Технолог и създател на “Alchemy of Taste”
Шеф Гоцев има 20 г. опит в сферата на висшата кулинария и е работил в множество ресторанти, оценени с 2 и 3 звезди Мишелин. Ученик и последовател е на “бащата” на гастрофизиката проф. Томас Вилгис, което го прави част от създателите на модерната неврогастрономия.
Панко Станчев, хранителен специалист, фармацевтичен учен,
консултант по хранене и изготвяне на режимни менюта
Завършил е два от най-престижните университета в чужбина - University of Greenwich със специалност фармацевтични науки и King’s College London със специалност „развитие на лекарствената дейност“. Изготвя персонализирани хранителни и тренировъчни планове и използва професионален подход, базиран на научна и валидирана информация за постигане на трайни здравословни резултати за цял живот.
Ива Парапанова - холистичен нутриционист и
консултант по хранителни нарушения.
Завършила е Академия по хранителни нарушения с профил - анорексия, булимия и Хиперфагия и е сертифицирана да изготвя на хранителни режими по метаболитен тип на Пол Чек и Advance Nutritionist към Udemy UK. Има допълнително завършени курсове по психосоматика, кето хранене и много лична работа със себе си и с клиенти групово и 1:1. Ива е създател на здравословен начин на живот, нутриционист и психосоматичен терапевт. В работата си използва различни видове подходи, за да помога на клиентите си.
Крайната цел е да разбере правилната рецепта за всеки, за да може той да се чувства здрав, жизнен и да изглежда сияйно, защото всеки има индивидуална същност и Ива изважда най-добрия ресурс от всеки неин клиент.
Често задавани въпроси
Екипът на Blagodaria.bg ще Ви обърне индивидуално внимание и ще изготви Вашия индивидуален и здравословен режим, съобразен с ежедневието и предпочитанията Ви към определен тип храни. В допълнение по време на целия процес на промяна, ние ще бъдем Вашия партньор, и ще Ви помагаме в избора на най – подходящ хранителен и тренировъчен режим. Екипът на Blagodaria.bg ще Ви окаже нужното съдействие независимо от затрудненията и въпросите, които имате при спазването на хранителни и/или тренировъчни режими.
Хранителните режими се изготвят от д-р Панко Станчев - хранителен специалист с над 5 години опит в сферата на персонализираната медицина и науката за хранене. Панко Станчев използва подход за постигане на желаната форма, базиран на научно потвърдени методики, водещи до постигане на устойчиви резултати за цял живот. Привърженик е на Балансираната диета, като начин на живот, а не хранителен план. Освен режимните мнюта за клиентите на Blagodaria.bg, д-р Станчев изготвя и персонален двигателен режим и тренировъчна програма и може да работи с Вас като терньор за - кондиционни тренировки - общо укрепващи организма За повече информация: https://pankostanchev.com/ и към https://superdoc.bg/lekar/panko-stanchev
Поръчки се приемат до 12:00 ч. на предходния ден, като те могат да бъдат направени през платформата ни или на посочените контакти за връзка с нас. Начинът на плащане зависи от типа на заявения абонаментен план. Седмичния или месечния абонамент започва на избрана от Вас дата. Под седмичен абонамент се броят 5 работни дни, а за месечен абонамент – 20 работни дни. Плащането се извършва предварително преди началото на изпълнение на абонаментния план. Може да заплатите през платформата, с кредитна карта, по банков път или в брой при доставката.
Доставката се извършва в предварително заявен от Вас час и ден, на посочен от Вас адрес. Ястията се приготвят в професионална кухня, с гаранция за качество и се доставят охладени по специална технология, за да се запазят всички вкусове и хранителни качества.
Предлаганите от нас дневни менюта са съставени от висококачествени и екологично чисти продукти, приготвени по здравословен начин, запазващ полезните за организма вещества. Продуктите, които използваме са пресни – не замразявани, закупени директно от производители. Хранителният режим се изготвя от нашия екип от специалисти, които съобразяват съставките, калорийния прием, количеството на храната, на база на предоставената от Вас информация свързана с начина на живот, физическа активност, поставена крайна цел, предпочитания към храната и др.
Главен консултант е Александър Гоцев - технолог и създател на “Alchemy of Taste” - Институт за изследване на вкусовата сензорика на Човека. Шеф Гоцев се занимава с Гастрофизика, като изследва влиянието на микробиома върху вкусовата сензорика и въздействието им чрез биохимични процеси върху психоемоционалното състояние на човека. Това е определящо ноу-хау, което позволява съзнателно въздействие на вкусовите качества върху здравето, и е част от цялостното преживяване докато се храним. Шеф Гоцев има 20 г. опит в сферата на висшата кулинария и е работил в множество ресторанти оценени с 2 и 3 звезди Мишелин. Професионалната му кариера го сблъсква с неговия ментор и “бащата” на гастрофизиката Проф. Томас Вилгис, което го прави част от създателите на модерната неврогастрономия.